Een boom voor elke 100 euro

E-wolve vindt het belangrijk ook wat terug te doen voor onze planeet. Maar hoe doe je dat nu als internet marketing bureau? Het enige dat elk bedrijf wel gemeen heeft is dat er geld binnenkomt, maar ook vooral geld uit gaat. Hoe mooi is het nou als je dat kan koppelen aan iets moois. Daarom gaan we vanaf nu voor elke €100 die we uitgeven een boom planten!

Martijn Swolfs

Martijn Swolfs

Hoe werkt het?

Voor elke €100 een boom planten, dat klinkt wel heel erg simpel… Ja klopt, want dat is het ook. In samenwerking met onze bank wordt er gekeken wanneer we in totaal €100 hebben uitgegeven. Vervolgens wordt er een boom gedoneerd aan Eden Reforestation Projects. Op die manier dragen wij ons steentje bij aan een betere wereld voor nu én in de toekomst.

Over Eden Reforestation Projects

Eden Reforestation Projects is een non-profitorganisatie met de missie om verarmde dorpelingen een eerlijk loon te bieden als agents van mondiaal bosherstel. Sinds hun start in 2005 hebben ze meer dan 265.000.000 bomen geplant op 82 verschillende projectlocaties! Niet alleen het aantal bomen dat ze hebben geplant, is indrukwekkend, maar ook de banen die ze hebben gecreëerd om de lokale bevolking uit extreme armoede te helpen.

Ontbossing is een ernstig milieuprobleem. Over de hele wereld wordt het in verband gebracht met problemen zoals het uitsterven van dieren, vervuiling, klimaatverandering, natuurrampen en gedwongen migratie. Het is aan ons allemaal om een verschil te maken en de longen van onze planeet te helpen genezen.

Maandelijks worden de bomen gedoneerd op basis van onze uitgaven. Het geld gaat rechtstreeks naar Eden Reforestation Projects om lokale arbeiders een eerlijk loon te bieden en bomen te planten in Madagaskar, Nepal, Haïti, Indonesië, Mozambique en Kenia.

bomen planten voor elke 100 euro

De impact die we daarmee maken

De bomen die via Eden Reforestation Projects geplant worden, vangen 308 kg CO2 op gedurende hun geschatte 25-jarige groei. Geef je bijvoorbeeld €1000 per maand uit, dan ga je binnen 5 jaar al compenseren voor je volledige jaarlijkse CO2-voetafdruk. Zo moeilijk is het dus niet! We zijn enorm trots dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. We blijven bezig met het zoeken naar manieren om onze impact hierin te vergroten. Heb jij ideeën? Laat het ons dan vooral weten!

Ga jij met ons online knallen?

Wil jij ons eens uitdagen om te kijken of we jouw online uitdaging aan kunnen? Of het nou om het ontwikkelen van een webshop of website of beter vindbaar zijn gaat, we gaan geen enkele uitdaging uit de weg!