Facebook winkels & Instagram Shopping

Marketing Automation, iedereen heeft er vast al weleens over gehoord. Maar waar moet je dan in godsnaam beginnen? Zo eenvoudig is het toch niet?

Martijn Swolfs

Martijn Swolfs

Aan de slag met Facebook Winkels

Facebook shopping is een functie voor winkeliers die Facebook willen inzetten om hun producten te verkopen. Daarnaast is het binnenkort ook mogelijk om deze shop te gebruiken in Whatsapp. Voor het afrekenen van producten moeten gebruikers nog wel doorklikken naar jouw betaalpagina. Het is alleen in de Verenigde Staten mogelijk om binnen Facebook af te rekenen.

Je moet in Nederland een website met een verkoopsysteem hebben om via Facebook Winkels producten te kunnen verkopen. Gebruikers klikken vanuit Facebook Shops door naar de eigen systemen van bedrijven. Het gebruik van de functie is vooralsnog gratis.

Bedrijven kunnen Facebook Shops aanpassen aan de vormgeving en huisstijl van hun eigen websites.

 

SEO Check aanvragen bij E-wolve

Hoe begin ik met Facebook winkels & Instagram shopping

  1. Als eerst moet je het winkel tabblad toevoegen aan je pagina. Dat kun je heel eenvoudig doen bij de pagina instellingen.
  2. Vervolgens dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Deze bevatten belangrijke informatie over welke soort producten je mag aanbieden – leveringen, retours en klachten – en behandeling van gebruikersgegevens dus neem deze zeker even door.
  3. Nu moet je een gewenste betaalmethode kiezen. Je kan mensen de keuze geven een bericht te sturen via Facebook messenger of je kan ze rechtstreeks naar je webshop sturen om hun aankoop te doen.
  4. Ook belangrijk: je moet een munteenheid kiezen.
  5. Om je bezoekers en potentiële kopers wat meer informatie te geven, moet je een beschrijving geven van wat je gaat verkopen.
  6. Nu komt het leukste: je mag producten gaan toevoegen aan je Facebook Winkel. Wanneer je dat doet, opent zich een pop-up waar je aanvullende informatie kwijt kan (afbeeldingen/video’s, naam, prijs, omschrijving en url voor het kopen).
  7. Collecties maken is handig wanneer je een erg groot aanbod van producten hebt, zodat je als het ware categorieën kan maken.

Aan de slag met Facebook & Instagram Shopping?

Wil je jouw producten (ook) verkopen via Facebook & Instagram, en later misschien ook wel via Whatsapp? Neem dan contact met ons op en we zorgen ervoor dat binnen een mum van tijd jouw gehele catalogus in Facebook staat.