Hoe belangrijk zijn social media voor SEO?

Hebben sociale media invloed op je ranking in Google?

Martijn Swolfs

Martijn Swolfs

Heel veel mensen roepen dat het gebruik van social media in combinatie met bijvoorbeeld artikelen op je website SEO is. Maar dat is niet zo. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Dat proces vindt plaats op je website. Als je social media gebruikt in combinatie met je website, verstaan we dat niet onder SEO. Het is namelijk iets heel anders. Maar! Het draagt wel bij aan een betere vindbaarheid in Google. Dus het kan wel onderdeel zijn van je SEO-strategie. In die zin zou je dus kunnen zeggen dat social media belangrijk voor je SEO zijn. En ja, ze hebben dus ook invloed op je ranking in Google.

Social media instellen in Yoast WordPress

Wat voor invloed hebben social media op je SEO?

Social media hebben op verschillende manier invloed op je positie in Google. Om ervoor te zorgen dat je social media invloed hebben op je positie in Google, moet je ervoor zorgen dat Google kan zien welke pagina’s onderdeel uitmaken van jouw onderneming. Binnen wordpress kan je dit heel eenvoudig doen in Yoast.

 

Daarnaast is interactie op je sociale media belangrijk. Wanneer je een artikel van jouw website plaatst op social media en er reageert niemand op. Dan ziet Google dat en neemt de zoekmachine aan dat jouw doelgroep dit artikel niet interessant genoeg vond. Maar wanneer je veel reacties krijgt op social media, ziet Google dus dat jou artikel super interessant is voor de doelgroep en gooit daarmee je positie in Google omhoog.

Hoe gebruikt E-wolve social media voor SEO?

Ik gebruik social media voornamelijk om mijn artikelen (zoals deze) te verspreiden. Ik zorg dat de header ook als afbeeldingen gebruikt wordt op Facebook en LinkedIn, belangrijk vind ik! Persoonlijk denk ik dat het alleen maar goed is om je artikelen ook op social media te plaatsen. Des te meer mensen bereik je en het is ook nog eens goed voor de vindbaarheid van je website. Hoe je het ook bekijkt…

Ik heb hiernaast nog een leuke video over social media geplaatst, weliswaar van een aantal jaar geleden, maar nog steeds van toepassing. Even kijken!