Is de zomer komkommertijd?

De zomer wordt vaak gezien als een tijd waarin de business stil ligt en het onmogelijk (en nutteloos om überhaupt te proberen) is om nieuwe klanten te werven. Maar betekent dat dan dat je stil moet blijven staan?

Martijn Swolfs

Martijn Swolfs

Stilstaan of juiste een zomer-sprint?

We kennen het waarschijnlijk allemaal wel; we zijn zoveel mogelijk bezig met het werken voor klanten, dat we vergeten of niet toekomen aan het werken voor ons eigen bedrijf. En dan breekt de zomervakantie aan, liggen al klanten stil en gaan wij vervolgens ook een in een pauzemodus. Dat moet ook, want we moeten onze eigen batterij ook opladen natuurlijk. Maar wanneer je dus niet voor klanten aan het werk hoeft te zijn, betekent dat dat je nu eindelijk eens tijd kunt (laten) besteden aan je eigen onderneming. Voor mij is de zomerperiode niet een komkommertijd, maar een pre-season. Een voorbereiding op het seizoen dat eraan komt, waarin ik kampioen ga worden met mijn bedrijf. Nu is het belangrijk om in alle rust mijn bedrijf klaar te stomen voor dit kampioenschap. Ik ga voor een zomer-sprint aan ontwikeling!

Voor jouw bedrijf is de zomer de perfecte periode om haar online zichtbaarheid aanzienlijk te laten verbeteren. Daarnaast is het online aanwezig zijn in deze periode juist goed! Bedenk maar eens, in hoeverre zijn we nu echt ‘offline’ wanneer we met zomervakantie zijn? Ik geef enkele voorbeelden van wat je zou kunnen aanpakken. Je kan natuurlijk er ook voor kiezen om het allemaal aan te laten pakken!

 

Nieuwe website laten maken

Hoe tof zou het zijn als je in de 4 weken zomerperiode een vlamnieuwe website onder je neus geschoven krijgt? Dan heb je toch wel iets om te laten aan je klanten na de zomervakantie.

Minder bedrijven zijn op zoek naar nieuwe diensten in de zomer, dus dat geeft jou perfect de tijd om die website van en update te voorzien. Je kan de data die je in dit jaar verzameld hebt eens goed reviewen en op basis daarvan een betere website laten ontwikkelen. Op die manier zorg je er voor dat je je lead generatie vanuit je website voor het nieuwe seizoen een enorme boost gaat geven.

 

Social Advertising

Je kan in de zomerperiode ook je bedrijf klaarstomen voor social advertising en social shopping. Je kan er zelfs nog voor kiezen om speciaal voor de zomervakantie een campagne op te zetten, zodat jij wel zichtbaar bent in de vakantie.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om voor jouw webshop Facebook en Instagram shopping in te richten. Dan wordt jouw webshop niet meer het enige kanaal waar je gaat verkopen! Facebook & Instagram gaat jouw sales een enorme boost geven.

 

Marketing automation

Wil je na de zomer er zeker van zijn dat je wat tijd gaat besparen? Laat dan heel makkelijk marketingprocessen automatiseren. Volg leads automatisch op met e-mails of site berichten, wijs taken automatisch aan mensen in je salesteam.

Samen met jou gaan we funnels opzetten, die ervoor gaan zorgen dat je het aantal leads een enorme boost gaat geven. In combinatie met social advertising gaan we het onder de aandacht brengen en geven we ook het verkeer op je website een boost. Helemaal automatisch!

 

Ga jij stilstaan of trek jij een sprint met mij?

Wil jij je online zichtbaarheid aanpakken deze zomer? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op om eens te sparren over de mogelijkheden.