LinkedIn Live Audio Events, wat is het?

Deze maand is LinkedIn begonnen met het testen van haar nieuwe functie, Live Audio Events. Wat is het? Live Audio Events maakt het mogelijk om live audiogesprekken rondom bepaalde thema’s te hosten of eraan deel te nemen. Een concept zoals dit kenden we natuurlijk al van onder andere Clubhouse, maar wat is LinkedIn in van plan?

Jai Visser

Ontwikkelingen rondom live audio

Als je kijkt naar de ontwikkelingen rondom live audio op social media, dan is de introductie van LinkedIn Audio Events niet bepaald een verrassing. Andere platforms gingen LinkedIn al voor in de concurrentiestrijd met Clubhouse en lanceerden afgelopen jaar vergelijkbare functies of apps. Denk aan Twitter Spaces, Facebook Live Audio Rooms en Spotify Greenroom. Eigenlijk kon LinkedIn niet alleen achterblijven.

Wat is LinkedIn Audio Events?

LinkedIn Audio Events is een uitbreiding van LinkedIn Live Events, waarbij je binnen het platform interactieve live audiogesprekken kunt voeren. Zowel op desktop als op de mobiele app.

Net als bij Clubhouse kun je als luisteraar je hand opsteken om deel te nemen aan de discussie of vragen te stellen. Ook kun je op het gesprek reageren met likes. Verder kun je zien wie er nog meer aanwezig zijn, hen volgen, uitnodigen als connectie en berichten sturen. Om zo ook eventueel na het event contact op te nemen.

Nice to know: LinkedIn biedt de functie gratis aan. Ook zijn er geen plannen om kaartverkoop voor de live audio-sessies mogelijk te maken. In tegenstelling tot Clubhouse, zo meldt TechCrunch, dat wel de mogelijkheden voor creators verkent om geld te verdienen aan hun bijdragen.

LinkedIn Live Audio Events.jpg

Bron: LinkedIn

Waarom komt de LinkedIn Audio Events functie?

Met Live Audio Events springt LinkedIn ook in de live audio-trein die al sinds de Clubhouse-hype door Social Media dendert.

Afgelopen jaren groeide het gebruik van LinkedIn Live Events enorm. Zo werden er in 2021 maar liefst 150% meer virtuele live-evenementen georganiseerd en nam het aantal bezoekers aan die evenementen met 231% toe.

Deze cijfers zijn uiteraard niet zo gek middenin een pandemie. Waar mensen elkaar normaal ontmoetten op events op locatie, is dat nu verschoven naar virtuele en hybride events. Ook in een toekomst waarbij hybride werken meer de norm is, kunnen zulke audiogesprekken een uitkomst zijn om verschillende sprekers bij elkaar ‘in de kamer’ te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan paneldiscussies of rondetafelsessies.

Hoe ziet de toekomst eruit voor LinkedIn Audio Events

Hoewel LinkedIn Audio Events niet bepaald een baanbrekende functie is en wellicht wat “late to the party”, zijn er genoeg kansen en voordelen te bedenken.

Zo heeft LinkedIn ten opzichte van bijvoorbeeld Clubhouse het voordeel dat LinkedIn-leden al een (zakelijk) netwerk hebben opgebouwd en het platform gebruiken om dat netwerk te onderhouden en/of uit te breiden. Als je een LinkedIn-account hebt, hoef je geen nieuwe app te downloaden of nieuw profiel aan te maken. Je begint op LinkedIn dus niet bij 0, waardoor de kans groot is dat je als host meteen wat luisteraars uit je netwerk hebt.

Bovendien ‘kent’ LinkedIn je op basis van je profiel en activiteit natuurlijk goed. Daardoor kunnen ze relevante events aanbevelen op basis van de creators, pagina’s of topics die je volgt.

Een LinkedIn Audio Event is dus simpelweg weer een nieuwe manier om nieuwe zakelijke relaties aan te gaan en gesprekken te voeren die gelieerd zijn aan jouw werkveld.

De beschikbaarheid van LinkedIn Audio Events

De mogelijkheid om een Audio Event over een bepaalde topic te hosten, wordt in eerste instantie alleen nog beschikbaar gesteld voor een paar duizend creators. Maar alle LinkedIn-leden kunnen digitaal aanschuiven en meedoen aan zo’n event.

In de komende maanden wordt de host-functie voor meer leden beschikbaar. Het volgende item op de LinkedIn-agenda is de introductie van Video Events in de lente. Dit is hetzelfde als Audio Events, maar hier komen de sprekers in beeld.

Hoe live audio (en binnenkort video) in een zakelijke omgeving als LinkedIn benut gaan worden, zal snel blijken. Welke kansen zie jij voor LinkedIn Audio en Video Events?

Bekijk hier onze andere blogs

Websites

Het belang van een goed en professioneel webdesign

Een website is hét visitekaartje van jouw bedrijf, maar waarom zou je het daarbij laten? Een website kan maandelijks duizenden potentiële klanten bere...
Algemeen, Websites

Chrome zonder browser cookies vanaf 2024

Google Privacy Sanbox Cookies, we kennen ze allemaal wel. Ze worden gebruikt om ons surfgedrag te volgen en Google gebruikt die informatie om relevant...
SEO, Websites

Wat is een CDN en hoe werkt het?

Hoe werkt een CDN? Wanneer een gebruiker een webpagina of andere online-inhoud opvraagt, gaat het CDN na welke van zijn servers het dichtst bij de geb...
Algemeen

Webflow VS WordPress: Alles wat jij moet weten!

Wat is Webflow? Webflow is een krachtig webdesign platform waarmee ontwerpers responsieve websites kunnen maken. Doordat Webflow gebruik maakt van een...
Websites

Waarom is een recruitment website zo belangrijk?

Wat is een recruitment website? Onder recruitment websites verstaan we websites die niet gericht zijn op het verkopen van je producten of dienste...
Algemeen

5 tips om op te vallen in een inbox

1. Gebruik een persoonlijk afzender Met een persoonlijke afzender geef je de ontvangers het gevoel dat ze met jou als individu in gesprek zijn. Hierdo...
Algemeen, Websites

Waarom is een Chatbot een must voor jouw website?

Waarom een Chatbot? Chatbots worden vaak gebruikt om twee redenen:Om de customer experience van klanten te verbeteren. Chatbots zijn een live chat ser...
Algemeen, SEO

Hoe gebruik je Google Search Console?

Wat is Google Search Console precies? Met Google Search Console kun je gedetailleerde rapporten inzien over de zichtbaarheid van jouw website in de zo...
Algemeen, Websites

Wat is Google optimize en hoe gebruik je het?

Wat is A/B-testen eigenlijk? A/B-testen, ook wel splittesten genoemd, is een manier om pagina-elementen (of wat voor gegevenstype ook) tegen elkaar af...

Gaan we de uitdaging aan samen?

Ben jij benieuwd of we de uitdaging aan zouden kunnen? Plan dan geheel vrijblijvend een kennismaking in of neem contact met ons op!

© E-wolve 2024 - Alle rechten voorbehouden | Privacy Policy | Algemene voorwaarden